Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Kitüntették a sportlövő bajnoklányt


A 2014–2015-ös tanév diákolimpiai országos döntőjében elért kimagasló sporteredménye elismeréséül Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesterének kitüntetését vehette át Panyi Kinga, az MTTSZ Területi Klub Zirc sportlövője.

 
A diáksport-díjátadó gálának a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola adott otthont, a vendégeket Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere és Tilinger Balázs, a Magyar Diáksport Szövetség osztályvezetője köszöntötte.
 
Megyénk sportjának eredményességét mi sem bizonyítja jobban, mint a sok-sok dísztárgy, amely az ünnepséget megelőzően egy hosszú asztalt megtöltve még egy helyről fénylett, majd az elismerő tapsok és gratulációk közepette méltó helyére került valamennyi.
 
A díjazottak között ezúttal is volt zirci sportoló, Panyi Kinga, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja a Sportlövő Diákolimpia Országos Döntőjében elért első helyezéséért vívta ki a megye diáksportjának elismerését. A sportlövőt Varjas József készítette fel a versenyre, aki természetesen el is kísérte tanítványát a díjátadóra.

 


Panyi Kinga diákolimpiai bajnok sportlövő felkészítő edzőjével, Varjas Józseffel és Tribel András testnevelővel, aki szintén elismerésben részesült az elmúlt tanévben végzett munkájáért


– Őszintén szólva meglepődtem, mert nem gondoltam, hogy én is itt lehetek a díjazottak között – mondta el helyszíni riportunkban a diákolimpiai bajnok sportlövő. – Nagyon örülök, hogy megbecsülik a sok-sok munkát, nemcsak az enyémet, hanem az edzőmét is. A családom is mellettem állt mindvégig. Panyi Kingát a jövőről is kérdeztük, hiszen a középiskolai diákévek hamarosan véget érnek számára. – Mindenképpen szeretném tovább folytatni a pályafutásomat. Mivel egyetemre vagy főiskolára készülök, a felnőttek között versenyezhetek majd egy új kategóriában, zárt irányzékú légpuska negyvenlövéses számban.  

 
A sportlövészetben egy versenyző több klubnak is tagja lehet, ezért Kinga a továbbtanulást követően is szeretne a zirci lövészklubhoz kötődni, és legalább hétvégén együtt edzeni a régi társaival. Nagyon sok minden érdekli, ezért nem lesz egyszerű a pályaválasztás, de nagy valószínűséggel a fővárosban kezdődik majd életének egy új fejezete. Reméljük, az is legalább annyira sikeres lesz, mint az eddigi.

 

Kelemen Gábor
 

Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  December 2017  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
      1
  4  5  7  8  9
111213
18192021222324
25262728293031

Friss események

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu