Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Szebbé tenni a karácsonyt

Százötven élelmiszercsomagot osztott szét a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a zirci rászorulók között. Egy „jó tündér” a nagycsaládosokat segítette.  

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete novemberi ülésén 300 000 forintos támogatást szavazott meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete részére a „Legyen másoknak is szép a karácsony” akció lebonyolításához. Ennek köszönhetően összesen százötven zirci család és egyedül élő vehetett át csomagot a területi szervezet székhelyén.

Markovics Erzsébet, a Zirci Területi Szervezet vezetője elmondta, a legfőbb támogató helyi önkormányzaton túl további támogatásokat kaptak. Már harmadik éve segít egy anonim adományozó, akinek köszönhetően a nagycsaládosok a tartós élelmiszereken kívül például tisztítószerekhez, tésztához jutottak, a gyerekeknek csokoládé, szaloncukor került a karácsonyfa alá.
 


Nagyon sok adományt kapott a vöröskereszt, amit örömmel osztottak szét a rászorulók között


A Bakony Agro Kft. egy tonna burgonyát és jelentős mennyiségű káposztát ajánlott fel. A Horváth Pékség kenyérrel és péksüteménnyel segített, melyet kihelyeztek az asztalra, s bárki vehetett belőle. A területi szervezet az iskolákon keresztül is érdeklődött, hogy kik azok a családok, akik még rászorulnak a segítségre.


A vöröskeresztes vezető nagyon hálás a sok adományért, azt mondja, nagy boldogság volt ennyit kiosztani. Nemcsak az adományozóknak fejezi ki a köszönetét, hanem azoknak is, akik segítettek ennyi adományt megmozgatni. A pakolásban a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság és a Reguly Antal Szakképző Iskola diákjai segítettek, a csomagolást és a csomagosztást pedig a vöröskereszt önkéntesei végezték.


Kelemen Gábor

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2021
232425262728
293031    

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu