Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Önzetlenül segített az embereknek

Harmadik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a „Bányász Emlékkupa” teremlabdarúgó-tornát, amelyet idén Bittmann János emlékének ajánlottunk. 

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében megrendezett versenyre tizenegy csapat nevezett be, amelyek egy hat- és egy öttagú csoportban kezdték meg a küzdelmeket.
 
A középdöntőben – ahová a csoportok első három helyezettje jutott – már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a versengés. A hármas döntőbe a zirci kispályás tornákon többször is bizonyító Tequila, a címvédő Veréb FC és Nagyesztergár csapata jutott.
 
Eredmények: Tequila–Nagyesztergár 1:3, Tequila–Veréb FC 0:0, Nagyesztergár–Veréb FC 0:1. A Veréb tehát megvédte címét, második alkalommal is magasba emelhette a Bányász Emlékkupát. A második helyezett Nagyesztergár lett, míg a harmadik helyen a Tequila zárta a versenyt.


A győztes Veréb FC csapata. Álló sor, balról: Bujtás Gergely, Kacsala István, Szöllősi Attila, Répás Zsolt, Nagy Márton, Hummel Zsolt. Guggolnak: Simányi Péter, Bujtás András, Uri Péter

Az első három helyezett csapat dísztárgyat, ajándékcsomagot és Zirc város polgármesterének elismerő oklevelét vehette át. Különdíjban részesült a torna Gólkirálya, a tizenkét találatot szerző Pálmai Zoltán (Tequila), a Legjobb mezőnyjátékosnak választott Jani Zsolt (Nagyesztergár) és a Legjobb kapus címet kiérdemlő Uri Péter (Veréb FC).
 
A díjakat Bittmann János lánya, Baloghné Bittmann Beáta adta át, az egykori Zirc-Dudari Bányász Sportegyesület labdarúgó-szakosztályának patronálójáról pedig Pintér János emlékezett meg, aki sportemberként és alkalmazottjaként is jól ismerte a közelmúltban elhunyt Bittmann Jánost: – Egy olyan emberről van szó, aki önzetlenül bárhol és bármikor nagyon sokat segített az embereknek. Most érezzük csak igazán, hogy mekkora értéket veszítettünk el.
 
Az eredményhirdetésen felhangzó taps most kivételesen nem csak a győzteseknek szólt…

Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2021
232425262728
293031    

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu