Zirc - A Bakony fővárosa

A város hivatalos honlapja

Ajándék a Bóbitának

A „Gyűszűkék” Foltvarró Klub alkotásaiból nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében. 

A kiállítás-megnyitón Bieberné Réz Ágnes intézményvezető családi okok miatt nem tudott jelen lenni, ezért az ő gondolatait Kálovits Gabriella művelődésszervező tolmácsolta a közönség felé.
 
„Ha az alkotásokra tekintünk, látjuk, ezek valóban kincsek, amik nemcsak a szemet, hanem a szívet-lelket is gyönyörködtetik. A kiállítási darabok egyediek, érzelmek, gondolatok, történetek rejlenek bennük. A színek-anyagok kiválasztása, összhangja rengeteg lehetőséget kínál, hogy működjön a foltvarró fantáziája, és beleálmodja, majd belevarrja a készülő darabba mondanivalóját. Büszkék vagyunk rá, hogy intézményünk adhat helyet a klubnak, ezáltal részesei lehetünk a folyton-folyvást megújuló tevékenységüknek, láthatjuk, ahogy az újabb formák-minták keletkeznek, ahogy kerek történetté állnak össze” – fogalmazott az intézmény vezetője.
 
A foltvarrók ezúttal is gyönyörűen berendezték azt a helyet, ahol az alkotások készülnek. A falat óriásszőnyegek terítik be, némelyiken egy fekete macska nyújtózkodik, az ajtó fölé pillangó szállt, a fűtőcsövekről – mint ideiglenes fogasról – válltáskák lógnak, az üvegszekrényből babák néznek ránk, arrébb egy foltokból épült városka képe tárul elénk, a bölcsőben kisgyermek alszik, és a sok egymás mellett sorakozó párna szinte minket is álomba ringat…
 
Kálovits Gabriella elmondja, a tagoknak van egy közös munkájuk is, amelyet a Zirci Benedek Elek Óvoda Bóbita csoportjának ajánlották fel, és az óvodások a napokban tekintették meg az ajándékot.


Kálovits Gabriella mutatja azt a faliszőnyeget, amelyet egy óvodai csoportnak ajánlottak fel a zirci foltvarrók

Örömét fejezte ki, hogy a megnyitóra eljött Vati Jánosné Irénke néni is, aki már bőven betöltötte a 90. életévét, s a tavalyi évben még részt vett a foglalkozásokon.
 
A foltvarrókról megtudjuk, hogy nagyon szeretnek továbbképzésekre járni, ahol új technikákat sajátítanak el. Több helyen – így például Bakonynánán, Olaszfaluban, Gyulafirátóton, Bakonyszentlászlón – is kiállítottak az elmúlt időszakban, sőt a Káli-medencében, Szentbékkállán is nyílt tárlat az alkotásaikból. A zirci városi könyvtárban Cserepes Klára, Egervölgyi Dezsőné, Jelencsik Isvánné, dr. Katona Péterné, Kujbus Ferencné, Máhl Andrásné, Simon Mártonné, Slajchó Györgyné, Szabó Dénesné, Szabó Lajosné, Tóth Andrásné, Valler Mihályné és Volf Ferencné munkáit csodálhatjuk meg egészen február végéig.
 
A kiállítás-megnyitón közreműködött Csaba Lilla, Nagy Judit és Nagy Tamás. Az esemény immár hagyományosan tombolasorsolással zárult, melyen a tagok által készített tárgyakat lehetett nyerni.

Kelemen Gábor   

Vissza

Galériaképek

Eseménynaptár

<<  Január 2018  >>
 h  k  s  c  p  s  v 
  1  2  3  4  5  6  7
  8
2021
232425262728
293031    

Elérhetőségeink


Zirci Közös
Önkormányzati Hivatal

 

Levélcím:
8420 Zirc, Március 15. tér 1.
Pf.: 77
Telefon: 06 (88) 593-700
Fax.: 06 (88) 414-475
Email: pmh@zirc.hu